Συνάντηση μεταξύ DHRLab και Photogrammetry Lab
two-columns-right

Συνάντηση μεταξύ DHRLab και Photogrammetry Lab

Η διαδικτυακή συνάντηση διοργανώθηκε από την ομάδα του Εργαστηρίου Ψηφιακής Κληρονομιάς (DHRLab) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την ομάδα του Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας του ΕΜΠ. Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η ανταλλαγή ιδεών σχετικά με μεθόδους τεκμηρίωσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σχετικές εφαρμογές καθώς και, μέσα διάδοσης για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού. 

Η ομάδα του ΕΜΠ παρουσίασε την πλατφόρμα 5dMeteora, δίνοντας έμφαση στα διάφορα χαρακτηριστικά και στις δυνατότητές της. Εκτός από τα εύχρηστα εργαλεία χωρικής και σημασιολογικής ανάλυση, τις πολλαπλές συλλογές πολυμέσων για αφήγηση και εμβυθιστικές εμπειρίες XR, η ομάδα εξήγησε το τεχνολογικό υπόβαθρο και τον τρόπο ανάπτυξης, για πλήρη κατανόηση της προσέγγισης στον σχεδιασμό ενός τέτοιου πολύπλοκου συστήματος. 

Μετά την παρουσίαση, η ομάδα του DHRLab μοιράστηκε τα σχόλιά της για την πλατφόρμα και συζητήθηκε για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό. Στη συνέχεια, η ομάδα του DHRLab παρουσίασε τα αποτελέσματα του εν εξελίξει έργου e-Fikardou (https://textour-project.eu/about/) σχετικά με τη γεωμετρική τεκμηρίωση του χωριού Φικάρδου το οποίο έχει δηλωθεί από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ως υποψήφιο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η ανταλλαγή ιδεών και σχολίων ήταν πολύτιμη και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των αντίστοιχων έργων των δύο ομάδων. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο